Zoeken in de catalogus

Is het zoeken naar een boek in een bibliotheek zoiets als zoeken naar een speld in een hooiberg? Gelukkig niet, want alles in de bib heeft zijn specifieke plaats.

Wat die plaats is, kan je terugvinden in onze online catalogus. Je kan daarin zoeken naar titels, schrijvers, genres en noem maar op, zodat je altijd vindt wat je zoekt!

In de bib staan op verschillende plaatsen tablets waar je onze catalogus kan raadplegen.

Iets opzoeken in onze catalogus werkt heel eenvoudig. Je typt in de zoekbalk bovenaan deze pagina in waar je naar op zoek bent.

opzoeken

Dat kan eender wat zijn: een stukje van een titel zijn, een schrijver, een zanger, een acteur, ... zelfs een genre of een plaatsnaam of wat dan ook ...

Van zodra je iets begint te typen, krijg je trouwens al suggesties over waar je misschien op zoek naar bent.

 

Je zoekresultaten filteren

Afhankelijk van wat je hebt ingegeven, zal je een korte of net een hele lang lijst met resultaten krijgen.

Om bij een lange lijst niet alle resultaten één voor één te moeten afgaan, verschijnen er dan filters bovenaan in beeld, onder de zoekbalk. Hiermee kan je die lange lijst korter maken door te gaan kiezen aan welke specifieke criteria de zoekresultaten moeten voldoen.

 

Meer informatie over het resultaat

Heb je gevonden wat je zocht? In je resultatenlijst krijg je meteen ook al een beetje uitleg, maar je vindt er ook drie hele belangrijke knoppen:

Zet op lijst: hiermee bewaar je de titel online op een lijstje binnen Mijn Bibliotheek

Waar staat het: hiermee krijg je meteen te weten of wat je zocht beschikbaar is of niet, en waar je het kan vinden in de bib

Details: hier krijg je alle verdere, uitgebreide info en kan je eventueel een reservatie plaatsen

 

Nog niet gevonden wat je zocht?

Je mag altijd een bibliotheekmedewerker aanspreken. We helpen je graag verder.

Om heel gericht te zoeken of hele complexe zoekopdrachten samen te stellen, kan je gebruik maken van de zoektaal van onze catalogus.

Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je iets zoekt wat niet in onze collectie zit. Maar ook in dat geval kunnen we je steeds van dienst zijn:

  • Alles wat in onze collectie zit kan je reserveren
  • Voor recente werken die (nog) niet in collectie zitten kan je altijd een aankoopsuggestie doen
  • Ook voor oudere werken of werken die niet binnen ons aankoopbeleid vallen bieden we een oplossing. Deze kunnen we altijd laten overkomen uit een andere bibliotheek, dit kost in de meeste gevallen 6 euro