e-boeken

Je kan in de bib ook e-boeken uitlenen. We beschikken over een collectie e-boeken die voortdurend verder uitgebreid wordt.

Deze e-boeken lenen we enkel uit op een e-reader van de bib, allemaal volledig gratis.

Wat zijn het?

E-boeken zijn "elektronische boeken". Het zijn tekstbestanden met eventuele illustraties die je op een computer, tablet of zelfs smartphone kan lezen. Of op een toestel dat speciaal daarvoor werd ontwikkeld: de e-reader.

Zo'n e-reader is handig om mee te nemen en veel aangenamer voor je ogen dan bijvoorbeeld een tablet. Je kan meerdere e-boeken op één e-reader zetten en er zijn nog meer voordelen. Zo kan je de lettergrootte aanpassen of makkelijk in het boek gaan zoeken naar bepaalde termen. Op onze e-readers kan je ook de tekst laten voorlezen en geluidsbestanden afspelen.

e-reader

Hoe werkt het?

Omwille van auteursrechtelijke bepalingen is het momenteel in onze bib enkel maar mogelijk om e-boeken uit te lenen op een e-reader van de bib. Dus niet op je eigen e-reader of op een ander toestel.

Je kan maximaal 5 e-boeken uitlenen op maximaal 1 e-reader. Die boeken kan je op voorhand van thuis uit aanvragen, of je kan er in de bib naar komen zoeken.

Verder gelden dezelfde uitleenvoorwaarden en tarieven als voor andere boeken. Je leent de e-boeken dus uit voor 4 weken en als ze niet gereserveerd zijn kan je de uitleentermijn eventueel ook nog verlengen. Het volledige reglement met alle bepalingen rond het uitlenen van e-boeken vind je hier.