Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels.

1. Download de Fundels-app
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

De bibliotheek geeft nu iedereen snel en zonder aanmelden toegang tot artikels uit verschillende digitale publicaties, zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten. Lid van de bib of niet, iedereen profiteert mee van dit initiatief.

Zolang de coronamaatregelen gelden, kan iédereen gratis en zonder aanmelden het Gopress archief raadplegen op https://hechtel-eksel.bibliotheek.be/krantenarchief

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.