Dvd

The concert in Central Park

Simon & Garfunkel (uitvoerder)
+1
The concert in Central Park
×
The concert in Central Park The concert in Central Park

The concert in Central Park

Simon & Garfunkel (uitvoerder)

Besprekingen

Paul Simon en Art Garfunkel trekken momenteel weer samen door de Verenigde Staten. Hoewel de concerten beslist weer succesvol zullen zijn, halen ze het naturlijk niet bij het succes van de concerten uit hun gloriejaren samen. Van al die concerten was het concert in Central Park, New York op 19 september 1981 het bekendst. Dat kwam natuurlijk door het repertoire (met vrijwel al hun successen), maar ook door de sublieme begeleidingsgroep waarin we o.a. aantreffen gitarist Pete Carr, drummer Steve Gadd, bassist Anthony Jackson, saxofonist Gerry Niewood en toetsenist Richard Tee. De digitale bewerking voor deze dvd-versie van dat concert resulteert in een goede beeldkwaliteit en een uitstekend geluid. Aanbevolen voor nog steeds een heel breed publiek.

Over Simon & Garfunkel

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Joost Evers, Nationaal Archief, Den Haag, Rijksfotoarchief: Fotocollectie Algemeen Nederlands Fotopersbureau (ANEFO), 1945-1989 - negatiefstroken zwart/wit, nummer toegang 2.24.01.05, bestanddeelnummer 919-3035

Simon & Garfunkel is een Amerikaans zangduo bestaande uit Paul Simon en Art Garfunkel. Ze traden voor het eerst onder de naam "Tom & Jerry" op in de tweede helft van de jaren vijftig en sinds de jaren zestig als Simon & Garfunkel. In 1970 gingen ze uit elkaar om sindsdien sporadisch voor eenmalige concerten of tours weer bij elkaar te komen.

Ontstaan

Tijdens hun middelbareschoolperiode begonnen Simon en Garfunkel met het zingen van liedjes van onder andere The Everly Brothers. In 1956 namen ze de artiestennamen Tom and Jerry aan (Paul Simon als Jerry Landis en Art Garfunkel als Tom Graph), startten daarmee officieel een carrière en kregen een eerste opnamecontract. In 1957 schreven ze voor het eerst eigen teksten en scoorden een eerste hit nummer 49 in de Billboard-lijst: "Hey schoolgirl". Volgende pogingen tot hits te komen bleken niet succesvol en na de middelbare school ging een ieder zijn eigen weg.

In de …Lees verder op Wikipedia