Dwarsligger Nederlands

In hechtenis

Nicci French (auteur), Eefje Bosch (vertaler), Mechteld Jansen (vertaler)

In hechtenis

Nicci French (auteur), Eefje Bosch (vertaler), Mechteld Jansen (vertaler)
In de reeks:

In hechtenis is de spannende literaire thriller van het wereldberoemde schrijversduo Nicci French, bekend van onder andere de Frieda Klein-serie.

Tabitha zit vast in een huis van bewaring, beschuldigd van moord op buurman Stuart Rees. Van de bewuste dag kan ze zich echter haast niets herinneren, ze leed aan een depressie. Toch denkt ze dat ze onschuldig is. Wanneer ze merkt dat

Titel
In hechtenis
Auteur
Nicci French
Vertaler
Eefje Bosch Mechteld Jansen Elise Kuip
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
House of correction
Uitgever
Amsterdam: Dwarsligger, © 2020
705 p. ; 12 cm
ISBN
9789049807948 (paperback)

Ook in de collectie als:

Dwarsligger: Nederlands
Boek: Nederlands

Besprekingen

De sociaal onhandige en labiele Tabitha leidt een simpel en teruggetrokken leven, dat hoofdzakelijk bestaat uit werken vanuit huis, zwemmen en wandelen. Ze lijdt aan depressies en is niet gelukkig. Ze is onlangs teruggekeerd naar haar geboortedorp waar ze een oud opknaphuisje heeft gekocht. Ze heeft bijna geen vrienden. Op een van Tabitha's zwarte dagen, vindt klusjesman Andy een lijk in haar schuur. Het blijkt niet alleen haar buurman te zijn, maar ook haar vroegere wiskundekundeleraar. Toen Tabitha 15 jaar was, heeft hij haar seksueel misbruikt. Iedereen denkt daarom dat Tabitha de dader is. Ze belandt in de gevangenis en besluit haar eigen verdediging op zich te nemen in de rechtbank. Sterke thriller van het beroemde schrijversduo Nicci French. Kleine druk.