Boek
Nederlands

Eenvoudiger leven

Mark Verhees (auteur)
+1
Eenvoudiger leven
×
Eenvoudiger leven Eenvoudiger leven

Eenvoudiger leven

Mark Verhees (auteur)
Inzichten uit de positieve psychologie en mindfulness voor een gelukkiger leven door positief denken en doen.
Titel
Eenvoudiger leven
Andere titel
Eenvoudiger leven in onrustige tijden : 10 gelukzones in jezelf
Auteur
Mark Verhees
Taal
Nederlands
Uitgever
[Nijmegen]: Voor Positiviteit, 2020
320 p.
ISBN
9789082904871 (paperback)

Besprekingen

Dit boek gaat over omgaan met chaos, onzekerheid, stress en veranderingen. De auteur leeft vanuit de overtuiging dat er in het leven altijd kansen zijn voor vernieuwing en verbetering en dat het leven eenvoudiger te maken is. In dit boek wil hij laten zien dat je niet hoeft te reageren vanuit angst en vasthouden aan het bekende, maar dat je ook met vertrouwen, vanuit een positieve houding kan reageren op wat er om je heen gebeurt. In tien hoofdstukken verkent hij wat onderdelen van een positieve houding zijn. Ook vertelt hij hoe positiviteit en het anders kijken naar situaties in zijn eigen leven een rol spelen, en welke lessen hij heeft geleerd. De uitgangspunten voor dit boek lijken te komen uit de mindfulness en de positieve psychologie. Het boek is geschikt voor mensen die bewust in het leven staan, die zoeken naar voldoening, tevredenheid, geluk en die bezig zijn met ‘zingeving’. Overzichtelijke lay-out met in groene kaders: pakkende oneliners, enkele quotes en als afsluiting van…Lees verder

Over Mark Verhees

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Inspiratie

Mark Verhees (Someren, 11 september 1973) is een Nederlandse schrijver, blogger en spreker die zich vooral richt op positieve psychologie.

In 2011 plaatste Verhees gedurende 1000 dagen een positief bericht op internet, om zo meer positiviteit in de wereld te brengen. Dat leidde in 2012 tot de oprichting van de organisatie Voor Positiviteit.

Hij is initiator van de Dag van de Positiviteit, die jaarlijks op 1 november plaatsvindt.

Enkele malen initieerde hij de verkiezing van de Meest Positieve bekende Nederlander, in 2016 en 2018. Beide keren kwam atleet Churandy Martina als winnaar uit de bus.

Bibliografie

  • Eenvoudiger leven - in onrustige tijden (2020, Uitgeverij Voor Positiviteit, Nijmegen, ISBN 9789082904871)
  • De Vibe - Stap in je geluksmodus (2016, Uitgeverij London Books, Bodegraven, ISBN 9789492179463)
  • Voor Positiviteit! Op zoek naar de kracht van de positieve psychologie (2013, U…Lees verder op Wikipedia