Boek
Nederlands

Supernova

Kass Morgan (auteur), Mariella Manfré (vertaler)
+1
Supernova
×
Supernova Supernova

Supernova

Kass Morgan (auteur), Mariella Manfré (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Cormack, Arran, Orelia en Vesper zijn kadetten van de militaire academie van de Sylvanen. Een van hen blijkt een infiltrant te zijn van de Quatranen. De dreigende oorlog in het sterrenstelsel stelt hun vriendschap nog verder op de proef. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Supernova
Auteur
Kass Morgan
Vertaler
Mariella Manfré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Supernova
Uitgever
[Alkmaar]: Blossom Books, © 2019
255 p.
ISBN
9789463493314 (hardback)

Besprekingen

De vier hoofdpersonen zijn kadetten van de militaire academie van de Sylvanen en komen van vier verschillende planeten. Een van hen, Orelia, blijkt een infiltrant te zijn van de Quatranen. De academieadmiraal besluit dat Orelia naar haar thuisplaneet moet om namens de Sylvanen te onderhandelen over vrede. Een riskante missie waarvan het succes onwaarschijnlijk lijkt. Ook de drie andere hoofdpersonen hebben elk hun eigen geheimen en problemen. Naast spanning, is er een behoorlijke dosis romantiek in het verhaal. Het vertelperspectief wisselt per hoofdstuk. Gedachten en gebeurtenissen uit het verleden zijn cursief gedrukt, het lettertype is klein. ‘Supernova’ gaat verder waar ‘Lichtjaren’* stopte en begint met een korte samenvatting van deel 1. Vanwege de vele hoofdpersonen en de onderlinge verbanden en ontwikkelingen is het voor een goed begrip wenselijk eerst deel 1 te lezen. Hoewel het verloop van de vredesmissie onzeker is, zijn de (romantische) ontwikkelingen toch wel voorspelbaar…Lees verder

Supernova

Dit is het tweede en laatste deel van een reeks. Het eerste deel, Lichtjaren, heb ik niet gelezen. Desondanks kon ik redelijk goed volgen. Omdat het tweede deel een jaar op zich liet wachten, schreef de uitgever een korte samenvatting vooraan in het boek. Die was kort maar duidelijk en dus heel welkom voor mij. Het verhaal wordt afwisselend vanuit het perspectief van een van de vier hoofdfiguren verteld. Deze vier maken deel uit van een militaire elite-academie. Waar ze in het vorige deel een ramp moesten vermijden, worden ze nu ingezet voor de vrede. Zullen de vier erin slagen hun vredesmissie tot een goed einde te brengen?



Dit verhaal leest heel vlot en houdt je geboeid. Dat ligt onder andere door de keuze en goed uitgeschreven hoofdpersonages. Het zijn uiteenlopende types met een boeiende achtergrond. Veel tieners zullen zich met een of meerdere karakters kunnen vereenzelvigen. Zo hebben we stoere, stille Orealia die betrapt is voor haar spionage, maar nu ingez…Lees verder

Over Kass Morgan

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Kass Morgan (New York, 21 juli 1984) is een Amerikaanse romanschrijfster.

Morgan is bekend van haar boekenserie The 100. Van die boekenreeks werd een tv-serie gemaakt uitgezonden door de Amerikaanse zender The CW. De serie (7 seizoenen) is ook te zien op Netflix.

Bibliografie

  • De 100
    • De 100 (2014), Nederlandse vertaling van The 100 (2013) door Merel Leene
    • Dag 21 (2014),Nederlandse vertaling van Day 21 (2014) door Merel Leene
    • Thuis (2015), Nederlandse vertaling van Homecoming (2014) door Merel Leene
    • Rebel (2017), Nederlandse vertaling van Rebellion (2016) door Astrid Staartjes
  • Light Years
    • Lichtjaren (2018), Nederlandse vertaling van Light years (2018) door Mariella Manfré
    • Supernova (2019), Nederlandse vertaling van Supernova (2019) door Mariella Man…Lees verder op Wikipedia