Boek
Nederlands

Rebel

Kass Morgan (auteur), Astrid Staartjes (vertaler)
+1
Rebel
×
Rebel Rebel
In de reeks:
De 100; 4
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Tijdens de eerste gezamenlijke feestdag van de Kolonisten en de aardbewoners worden ze aangevallen door een onbekende groep. het is een sinistere sekte die Wells, Octavia en Glass ontvoeren. Kunnen Bellamy en Clarke hen op tijd bevrijden? Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Apocalyps, Overleven
Titel
Rebel
Auteur
Kass Morgan
Vertaler
Astrid Staartjes
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rebellion
Uitgever
Alkmaar: Blossom Books, © 2017
238 p.
ISBN
9789463490160 (hardback)

Besprekingen

Hoewel de reeks als trilogie gepland was, verschijnt toch een vierde deel van ‘De 100’. Dit is mede te danken aan het succes van de gelijknamige serie op Netflix, die overigens nogal afwijkt van de boeken. Zoals gebruikelijk wordt het verhaal per hoofdstuk in de hij of zij-vorm verteld via het perspectief van een van de vier belangrijkste personages. De 100 − jongeren die vanuit ruimteschepen naar de aarde zijn gestuurd om te onderzoeken of de planeet weer bewoonbaar is − worden tijdens een feestdag overvallen door onbekenden. Die behoren tot een fanatieke sekte die de aarde wil ‘genezen’ door alle andere bewoners te elimineren. Als Bellamy en Clarke ontdekken dat hun vrienden Wells, Octavia en Glass zijn ontvoerd door de sekte, besluiten ze hun uiterste best te doen hen te bevrijden. Maar over de manier waarop verschillen ze van mening, wat leidt tot heftige spanningen tussen de twee geliefden. Uitgangspunt en opzet van deze sciencefictionserie zijn zeker boeiend, jammer dat het alle…Lees verder

Over Kass Morgan

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Kass Morgan (New York, 21 juli 1984) is een Amerikaanse romanschrijfster.

Morgan is bekend van haar boekenserie The 100. Van die boekenreeks werd een tv-serie gemaakt uitgezonden door de Amerikaanse zender The CW. De serie (7 seizoenen) is ook te zien op Netflix.

Bibliografie

  • De 100
    • De 100 (2014), Nederlandse vertaling van The 100 (2013) door Merel Leene
    • Dag 21 (2014),Nederlandse vertaling van Day 21 (2014) door Merel Leene
    • Thuis (2015), Nederlandse vertaling van Homecoming (2014) door Merel Leene
    • Rebel (2017), Nederlandse vertaling van Rebellion (2016) door Astrid Staartjes
  • Light Years
    • Lichtjaren (2018), Nederlandse vertaling van Light years (2018) door Mariella Manfré
    • Supernova (2019), Nederlandse vertaling van Supernova (2019) door Mariella Man…Lees verder op Wikipedia