Boek
Nederlands

Lichtjaren

Kass Morgan (auteur), Mariella Manfré (vertaler)
+1
Lichtjaren
×
Lichtjaren Lichtjaren

Lichtjaren

Kass Morgan (auteur), Mariella Manfré (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Cormack, Arran, Orelia en Vesper komen van vier verschillende planeten en zijn geselecteerd voor een exclusieve officiersopleiding. Ze moeten leren samenwerken tegen een vijand die hun samenleving bedreigt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Lichtjaren
Auteur
Kass Morgan
Vertaler
Mariella Manfré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Light years
Uitgever
Alkmaar: Blossom Books, © 2018
272 p.
ISBN
9789463493307 (hardback)

Besprekingen

Cormack, Arran, Orelia en Vesper komen van vier verschillende planeten en zijn geselecteerd voor een exclusieve officiersopleiding. Voor het eerst mogen studenten van alle planeten deelnemen aan die opleiding. Ze worden er opgeleid om het op te nemen tegen de zeer sterke ‘schimmen’ die hun samenleving bedreigen. De vier personages moeten als team leren samenwerken, willen ze kunnen doorstromen naar het tweede jaar van de opleiding. Ondertussen worstelen enkelen van hen met geheimen die ze verborgen willen houden. Daarnaast is er tussen meer dan een duo aantrekkingskracht en is niet iedereen op school al klaar voor studenten van alle vier de planeten. Elk hoofdstuk wordt verteld uit het perspectief van een van de vier hoofdpersonages, waardoor de lezer zich gemakkelijk betrokken voelt. Het verhaal bevat regelmatig flashbacks naar het verleden van de vier. Het is een aangenaam verhaal dat vlot leest. Een kennismaking met de personages en hun leefwereld. Verder gaat het ook over hoe mens…Lees verder

Over Kass Morgan

CC BY 3.0 - Foto van/door Whyilovethisbook

Kass Morgan (New York, 21 juli 1984) is een Amerikaanse romanschrijfster.

Morgan is bekend van haar boekenserie The 100. Van die boekenreeks werd een tv-serie gemaakt uitgezonden door de Amerikaanse zender The CW. De serie (7 seizoenen) is ook te zien op Netflix.

Bibliografie

  • De 100
    • De 100 (2014), Nederlandse vertaling van The 100 (2013) door Merel Leene
    • Dag 21 (2014),Nederlandse vertaling van Day 21 (2014) door Merel Leene
    • Thuis (2015), Nederlandse vertaling van Homecoming (2014) door Merel Leene
    • Rebel (2017), Nederlandse vertaling van Rebellion (2016) door Astrid Staartjes
  • Light Years
    • Lichtjaren (2018), Nederlandse vertaling van Light years (2018) door Mariella Manfré
    • Supernova (2019), Nederlandse vertaling van Supernova (2019) door Mariella Man…Lees verder op Wikipedia