Boek Nederlands

Als risico's viraal gaan : welke wereld na corona?

Dirk Geldof (auteur)

Als risico's viraal gaan : welke wereld na corona?

Dirk Geldof (auteur)
Welke wereld willen we na corona? Hoe gaan we van noodtoestand naar normaliteit? Wat wordt de nieuwe normaliteit? Welke lessen trekken we, nu we nog geruime tijd met het coronarisico moeten leven? De coronacrisis zette onze samenleving en onze vanzelfsprekendheden on hold. Scholen en universiteiten, cafés en restaurants, winkels en cultuurhuizen, bedrijven en sportstadia sloten. Thuiswerk werd voo
Titel
Als risico's viraal gaan : welke wereld na corona?
Auteur
Dirk Geldof
Taal
Nederlands
Uitgever
Leuven: Acco, 2020
146 p. : ill.
ISBN
9789463799041 (paperback)

Over Dirk Geldof

Dirk Geldof is een voormalige politicus voor Groen!

Geldof is doctor in de politieke- en sociale wetenschappen (1999) en bachelor in de Wijsbegeerte aan de Universiteit Antwerpen.

In 1990 werd hij lid van de Antwerpse gemeenteraad. Na haar verkiezing in het Europees Parlement volgde hij in juni 1999 Patsy Sörensen op als schepen voor jeugd, bevolking, groen en emancipatie, een functie die hij vervulde tot eind 2000. In 2007 bekleedde hij de tweede plaats op de Groen!-lijst voor de Belgische federale verkiezingen 2007, maar enkel lijsttrekster Meyrem Almaci werd verkozen.

Van 1991 tot 2002 was hij co-auteur van de Jaarboeken Armoede en Sociale Uitsluiting. Geldof is docent aan de Universiteit Antwerpen, het Hoger Instituut Gezinswetenschappen en de Karel de Grote-Hogeschool.

Bibliografie

  • 2008 Onzekerheid. Over leven in de risicomaatschappij
  • 2013 Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving v…Lees verder op Wikipedia