Boek Nederlands

Prooi

Deon Meyer (auteur), Martine Vosmaer (vertaler), Karina Van Santen (vertaler)

Prooi

Deon Meyer (auteur), Martine Vosmaer (vertaler), Karina Van Santen (vertaler)
Genre:
Titel
Prooi
Auteur
Deon Meyer
Vertaler
Martine Vosmaer Karina Van Santen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Afrikaans
Oorspr. titel
Prooi
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2019
422 p.
ISBN
9789400508392 (paperback)

Besprekingen

De kunst van meubels maken en moorden

Thriller. In Prooi dissecteert Deon Meyer de complexe Zuid-Afrikaanse maatschappij. Dat levert een sterke misdaadroman op die entertaint en confronteert.

'Zuid-Afrika wordt met de dag gewelddadiger en gevaarlijker', zei dichteres Antjie Krog onlangs (DSL, 15 februari). Toen de interviewster suggereerde dat ze met haar 'talent voor verzoening' een goede president zou zijn, reageerde ze fel: 'Het ding met politiek is dat je er niet met eerlijkheid komt', zei Krog. Het lijkt wel of zij de nieuwe misdaadroman van haar landgenoot Deon Meyer al had gelezen. Zoals haast alle boeken van Meyer, een van de groten van het genre, is Prooi meer dan een zoektocht naar de dader van een misdaad: de roerige geschiedenis van Zuid-Afrika, het extreme geweld dat het land teistert en de immense corruptie in de politiek, het bedrijfsleven en bij de politie zijn de fundamenten waarop Meyer zijn verhalen bouwt.

In Prooi verweeft hij naadloos twee verhalen. In het eerste zoeken inspecteur Bennie Griessel en zijn kompaan Vaughn Cupido de dader van de moord op een ex-flik die uit een trein geduwd is. Samen met een bejaarde Nederlandse toeriste reisde h…Lees verder