Boek
Nederlands

Sabine : mijn rebellen schetsboek

Daniel Wallace (auteur), Mariella Manfré (vertaler)
+1
Sabine : mijn rebellen schetsboek
×
Sabine : mijn rebellen schetsboek Sabine : mijn rebellen schetsboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Sabine Wren is rebel en kunstenaar. De rebellen waar ze bij hoort, hebben gezworen om het Keizerrijk te bevechten. Sabine legt alles vast in dit kleurrijke schetsboek. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
SCI
Titel
Sabine : mijn rebellen schetsboek
Auteur
Daniel Wallace 1959-
Vertaler
Mariella Manfré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: JP Books, 2015
[80] p. : ill.
ISBN
9789030500674 (hardback)

Besprekingen

Sabine Wren is rebel en kunstenaar. Het team rebellen waar ze bij hoort heeft gezworen om het Keizerrijk te bevechten met alle mogelijke middelen, om te voorkomen dat het de macht overneemt op een hele wereld. Sabine legt alles vast in dit kleurrijke schetsboek. Ze stelt de leden van haar rebellenteam voor en laat zien van welke kunstenaarshulpmiddelen ze zich bedient tijdens hun acties. Verhaal is gebaseerd op de tv-serie ‘Star Wars Rebels’* (Disney XD) en zeer fragmentarisch van opbouw. Hierdoor is het voor de lezer die niet bekend is met de serie lastig te volgen. Het boek moet het echt hebben van de tv-bekendheid en de herkenbare illustraties. Sommige prenten zijn schetsmatig van opzet, anderen juist heel gedetailleerd. Af en toe zijn de pagina’s uitklapbaar of is er een krantenknipsel of folder ‘ingeplakt’ om het zoveel mogelijk op een authentiek schetsboek te laten lijken Op het oranje omslag staat Sabine met op de achtergrond een actieschets waarop ze twee pistolen vasthoudt. E…Lees verder

Over Daniel Wallace

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door SylviaStanley

Daniel Wallace (Edinburgh, 14 april 1993) is een Britse zwemmer. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro.

Carrière

Bij zijn internationale debuut, op de wereldkampioenschappen zwemmen 2013 in Barcelona, eindigde Wallace als zevende op de 400 meter wisselslag.

Tijdens de Gemenebestspelen 2014 in Glasgow veroverde hij de gouden medaille op de 400 meter wisselslag en de zilveren medaille op de 200 meter wisselslag, daarnaast eindigde hij als vijfde op de 400 meter vrije slag. Samen met Stephen Milne, Duncan Scott en Robert Renwick sleepte hij de zilveren medaille in de wacht op de 4x200 meter vrije slag.

Op de wereldkampioenschappen zwemmen 2015 in Kazan eindigde Wallace als vierde op de 200 meter wisselslag en als zesde op de 400 meter wisselslag. Op de 4x200 meter vrije slag werd hij samen met Robert Renwick, Calum Jarvis en James Guy we…Lees verder op Wikipedia