Boek
Nederlands

Rebellendagboek door Ezra Bridger

Daniel Wallace (auteur), Mariella Manfré (vertaler)
+1
Rebellendagboek door Ezra Bridger
×
Rebellendagboek door Ezra Bridger Rebellendagboek door Ezra Bridger
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ezra Bridger woont op de planeet Lothal. Hij sluit zich aan bij een groepje rebellen, dat de strijd aanbindt met keizer Palpatine. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
SCI
Titel
Rebellendagboek door Ezra Bridger
Auteur
Daniel Wallace 1959-
Vertaler
Mariella Manfré
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: JP Books, 2015
[80] p. : ill.
ISBN
9789030500667 (hardback)

Besprekingen

De 14-jarige weesjongen Ezra Bridger woont op de planeet Lothal. Hij vertrouwt niemand, maar dat verandert als hij zich bij een groepje rebellen aansluit, dat op allerlei manieren de strijd aanbindt met keizer Palpatine van het Outer Rim-rijk, die Lothal overheerst. Ze willen voorkomen dat hij zich de planeet toe-eigent. Ezra steelt af en toe van de overheerser en verkoopt de buit op de zwarte markt. Hij figureert in de tv-animatiefilms 'Star Wars Rebels'*, dat wordt uitgezonden op DisneyXD. Het dagboek dat Ezra over dit alles bijhoudt, lijkt bij eerste oogopslag op een volgekrabbelde schoolagenda. Een echt verhaal bevat het boek niet. Het staat vol met lettertypen in diverse schrijfrichtingen, ingeplakte afbeeldingen, uitklappagina’s, tekeningen, lijsten en overzicht - en ID-kaarten. Deze opzettelijk uitbundig knoeierige vormgeving zal bewonderaars van Bridger zeer aanspreken. Als je de complexe Star Wars tv-series niet kent, is veel van de inhoud vaak abracadabra. Het boek sluit af …Lees verder

Over Daniel Wallace

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door SylviaStanley

Daniel Wallace (Edinburgh, 14 april 1993) is een Britse zwemmer. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland op de Olympische Zomerspelen 2016 in Rio de Janeiro.

Carrière

Bij zijn internationale debuut, op de wereldkampioenschappen zwemmen 2013 in Barcelona, eindigde Wallace als zevende op de 400 meter wisselslag.

Tijdens de Gemenebestspelen 2014 in Glasgow veroverde hij de gouden medaille op de 400 meter wisselslag en de zilveren medaille op de 200 meter wisselslag, daarnaast eindigde hij als vijfde op de 400 meter vrije slag. Samen met Stephen Milne, Duncan Scott en Robert Renwick sleepte hij de zilveren medaille in de wacht op de 4x200 meter vrije slag.

Op de wereldkampioenschappen zwemmen 2015 in Kazan eindigde Wallace als vierde op de 200 meter wisselslag en als zesde op de 400 meter wisselslag. Op de 4x200 meter vrije slag werd hij samen met Robert Renwick, Calum Jarvis en James Guy we…Lees verder op Wikipedia