We ontmoeten je graag in de bib, maar de dienstverlening is nog steeds aangepast. We leggen hier uit wat dit betekent.

 

Volg de richtlijnen

 • Kom bij voorkeur alleen naar de bib. Dit geldt ook voor jonge gezinnen met kinderen. Probeer het aantal te beperken of spreid de bezoeken.
 • Ontsmet je handen aan de inkomhal met ontsmettingszeep.
 • Het dragen van een mondmasker is verplicht vanaf 11 juli.
 • Neem in de hal een (ontsmet) winkelmandje mee. Dit geldt voor iedere bezoeker, ook al zijn jullie met twee. Zijn de mandjes op, dan wacht je tot er een ter beschikking is (aan de hand van het aantal mandjes hebben we overzicht op het aantal aanwezigen in het gebouw).
 • We voorzien signalisatie op de vloer die de looprichting aanduidt. Neem de rechte trap in de volwassenenafdeling om naar boven te gaan. Met de draaitrap begeef je je weer naar het gelijkvloers. Houd zoveel mogelijk rechts aan. Dit vergemakkelijkt de circulatie.
 • Respecteer de veiligheidsafstand van 1,5 m, aangeduid met stickers op de vloer.
 • Wanneer je klaar bent met kiezen, begeef je je terug naar de uitgang. Daar vind je een scanbalie om documenten uit te lenen. Voor de balie staat ontsmettingszeep waarmee je je handen ontsmet. Vervolgens wacht je tot de uitleenscanbalie vrij is voordat je ernaartoe stapt.
 • Verlaat het gebouw door rechts aan te houden in de hal. Bevindt er zich iemand in de hal, wacht dan alsjeblieft even.

Inleverbus nog steeds beschikbaar

De inleverbalie bevindt zich tijdelijk rechts na het binnenkomen. Scan je documenten in en plaats ze in de witte boekenwagen aan je linkerzijde. Je kan boeken die je wil inleveren ook nog steeds in de inleverbus deponeren. Let er wel op dat we deze materialen dan pas na drie dagen innemen en dus zolang nog op je lenerskaart blijven staan.

Beperkte dienstverlening

De dienstverlening zal voorlopig nog zeer beperkt zijn:

 • Hernieuwing van je lidmaatschap gebeurt aan de infobalie. 
 • Beperk je bezoektijd. Kranten, tijdschriften, ... lezen is niet mogelijk onder deze omstandigheden. Ook tafels, stoelen en koffieautomaat kunnen niet gebruikt worden. 
 • Leeszaal en projectieruimte zijn gesloten. Ook het gebruik van computers is niet mogelijk.
 • Houd er rekening mee dat de toiletten niet toegankelijk zijn.

Algemene aandachtspunten

Indien je nog niet in de bib wenst te komen (bv. risicogroep), dan is er nog steeds de mogelijkheid om boeken aan te vragen via mail naar bibliotheek@hechtel-eksel.be. Je kan de boeken dan op afspraak komen afhalen. Het is de bedoeling dat deze momenten zoveel mogelijk buiten de gewone openingsuren vallen, om personen gerust te stellen die hiervan gebruik willen maken.

Meer info over de gang van zaken vind je hier.

Heb je nog vragen of twijfel je over je ontleningen? Aarzel niet om de bib te contacteren via 011 73 45 91 of bibliotheek@hechtel-eksel.be. De bibliotheekmedewerkers helpen je graag verder.

We hopen dat iedereen deze regels respecteert zodat we de toegankelijkheid kunnen blijven garanderen. Zo kan jij blijven genieten van veel lees-, luister- en kijkplezier.