Reserveren

Uitgeleende exemplaren

Indien na het opzoeken van het door jou gewenste boek (cd, dvd...) bij het zoekresultaat de melding 'alle exemplaren uitgeleend' verschijnt, kan je dit item online reserveren. 

Klik hiervoor op 'Reserveer' en log in op je Mijn Bibliotheek profiel. De persoon die het boek, cd of dvd in ontlening heeft krijgt een verzoek om het uiterlijk op de laatste dag van zijn/haar uitleentermijn terug te bezorgen. De dag nadat het door jou gewenste item ingeleverd wordt ontvang je een berichtje.

Mogelijkheid tot reserveren

 

Na het ontvangen van de melding heeft u een week de tijd om uw gewenste boek, cd of dvd af te halen. Dit om veelgevraagde titels niet te lang uit circulatie te houden, vooral als er een wachtrij van reserveringen is.

Ook goed om te weten: per item dat je reserveert plaatst het bibsysteem een vergoeding van € 0,50 op je persoonlijke record.

Aanwezige exemplaren

Vanaf januari 2021 kan je ook materialen die aanwezig zijn in de bib reserveren, de zogenaamde kastreservatie. Op deze manier ben je zeker dat het materiaal één week voor jou aan de kant wordt gehouden. 

De bib-medewerkers halen enkele keren per dag de gereserveerde werken uit de rek en zetten het voor je klaar aan de info-balie. Je krijgt ook hier een e-mail ter bevestiging.

Let op! Ook aan deze reservering hangt een prijskaartje van 0,5 euro per item.

Indien je een gereserveerd werk niet binnen de week komt afhalen, zetten we het terug in de kast. De reservatiekost blijft echter wel op je rekening staan.