Online verlengen is tot twee maal mogelijk zolang je uitleentermijn nog niet overschreden is (deze datum vind je op je ticket en op je mijn bibliotheek profiel).  Er is een uitzondering :  als iemand anders het door jou uitgeleende item reserveerde ontving je hierover een mailtje. Verlengen van dit item zal niet meer lukken.

Nota : indien verlengen om een andere reden echt niet lukt, kunt u dit best meteen melden via telefoon of mail. In de mate van het mogelijke worden alle berichtjes opgevolgd en beantwoord. 

Een Mijn Bibliotheek profiel stelt je in staat om zelf online je eigen uitleningen en die van je gezin te verlengen.

Hiervoor klik je op de homepagina van deze site, onder "direct aan de slag" op "een item verlengen". Indien je nog nooit een profiel aangemaakt had, klik je op "registreren". Haal "Hechtel-Eksel" op uit de lijst aan en klik hierop. Op het volgende scherm heb je je rijksregisternummer nodig als je je identiteitskaart/Kids Id gebruikt als bibkaart. Op dit moment is het in te geven paswoord éénmalig je geboortedatum in het formaat dd/mm/jjjj. Maak vervolgens je nieuwe profiel aan door zelf een gebruikersnaam, mailadres en paswoord te kiezen. Je eigen vertrouwde paswoord bij je mailadres werkt het handigst. Dit is trouwens afgeschermd, ook de bibmedewerkers kunnen jouw paswoord in geen geval bekijken.

Eens een mijn bibliotheek profiel aangemaakt is in een Vlaamse bib blijft deze geldig. Dus maak in dat geval geen tweede profiel aan voor de bib van Hechtel-Eksel, je kan gewoon aanmelden en via "Voeg lidmaatschap toe" ook je uitleningen in onze bib beheren.

Meld je aan

Aanmelden in Mijn Bibliotheek kan je vanaf nu met je eigen email-adres en je eigen vertrouwde paswoord. Op zoek gaan naar je lidnummer is dus verleden tijd.

Gezinsleden toevoegen

Klik in de linkerkolom op "Voeg lidmaatschap toe" om ook de uitleningen van je gezinsleden te kunnen beheren. Ook hier worden in eerste instantie het rijksregisternummer en de geboortedatum gevraagd (klik op het vraagteken voor een voorbeeld).
Achteraf kunnen deze weer verwijderd worden.